Bach Bloesem Remedies

Edward BachDe Bach Bloesem Remedies zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886-1936), een zeer bekende arts, patholoog, bacterioloog, homeopaat en onderzoeker. Hij geloofde dat levenshouding en gemoedstoestand een vitale rol spelen in het onderhouden van je gezondheid en het herstellen bij ziekte.

Deze bloesemremedies behandelen niet de ziekte en ziektesymptomen, maar de zieke. Er wordt evenwicht gecreëerd tussen lichaam en geest.

Ziekte wordt gezien als een verstoring van het natuurlijk evenwicht.
De bloesemremedies ondersteunen de patiënt in zijn strijd tegen diens ziekte, dit door emotionele factoren die de genezing belemmeren zoals: neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma te behandelen.

Dit is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. Het bestaat uit energetische remedies, gemaakt van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant of de bloem. Ze helpen je inzicht te verkrijgen in je bewustzijn. De bloesem remedies hebben invloed op onze emotionele gesteldheid, ze behandelen geen ziekte of ziektesymptomen.
De remedies onderdrukken geen negatieve houding of levensinstelling, maar zetten deze om naar een positieve instelling. Het effect hiervan is dat de daaruit ontstane blokkades worden opgeheven, waardoor onze zelf genezende kwaliteit wordt gestimuleerd. Alle energie in het lichaam wordt vrijgemaakt om de strijd tegen ziekte en stress te kunnen aanbinden. Daardoor komt de geest in evenwicht en zal het lichaam zich beter kunnen herstellen. Geest en lichaam zijn één en dienen daarom in evenwicht met elkaar te zijn. Tijdens een gesprekstherapie stel ik aan de hand van bepaalde patronen een bloesem remedie vast, zodat de vastgelopen patronen worden doorbroken en deze omgezet worden in patronen die de patiënt helen. Deze bloesems dienen 3 tot 4 maal daags, soms 6 tot 8 maal daags, onder de tong gedruppeld te worden. Na een aantal weken, soms pas na een aantal maanden, zal de cliënt verandering in zijn patronen waar gaan nemen. Op dat moment is belangrijk door te gaan met de druppels en niet te stoppen, zoals velen denken. De duur van het innemen van deze bloesems, is afhankelijk van de aard van het probleem en van de persoon in kwestie.

Bloesemremedies kunnen ook preventief ingezet worden in tijden van stress en bezorgdheid en zijn vooral behulpzaam bij de vage klachten van moeheid en depressie, zonder specifieke medische indicaties.

Dr. Bach bloesem remedies kunnen in samenwerking met de reguliere geneeskunde gebruikt worden en/of dienen deze tot ondersteuning. De remedies zijn volkomen veilig en werken niet verslavend. Zij hebben een milde werking en kunnen gebruikt worden voor ieder leeftijd. Ze zijn ook heilzaam voor dieren en planten.

Workshop data zie workshop

"Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel", Dr. Edward Bach.