Gesprekstherapie

Gesprekstherapie is een manier om helderheid te scheppen in je gedachten en gevoelens. Binnen de natuurgeneeskunde wordt de mens gezien als een uniek holistisch wezen, waarin alle aspecten van lichamelijke, mentale, sociale en spirituele niveaus vertegenwoordigd zijn. Storing op een bepaald niveau leidt tot storing op alle andere niveaus. Meestal verloopt een dergelijk proces onbewust.

Er zijn momenten in je leven waarin verdrietige gebeurtenissen zich lijken op te stapelen. Of waarin je te maken hebt met problemen die onoplosbaar lijken. Deze gevoelens kunnen het gevolg zijn van specifieke omstandigheden, zoals ziekte, huwelijksproblemen of het verlies van een geliefde, maar misschien heb je ook geen idee waardoor je je zo voelt. Wat je wel weet is dat je leven onprettig of moeilijk is geworden of zelfs ondraaglijk lijkt. Soms heb je daar allerlei lichamelijke klachten bij zoals hoofd-of buikpijn.

Als jij door de gesprekken helderheid hebt gekregen in je gedachten en gevoelen, dan kun je veel beter tot je eigen beslissingen komen of zelfs belangrijke veranderingen in je leven doorvoeren. Ik maak gebruik van therapeutische technieken, mijn levenservaringen en de wijsheid die in de cliënt zelf aanwezig is. De onthulling van essentiële of positieve kwaliteiten die in de cliënt zelf verborgen liggen, is een bron van kracht en inspiratie die zijn/haar leven doet veranderen.

Met gesprekstherapie help ik je dus doordat we met elkaar praten. Zo krijg je helderheid en duidelijkheid voor jezelf. Je krijgt meer zicht op de problemen die je hebt, er ontstaat persoonlijke ontwikkeling en groei doordat je meer inzicht krijgt in jezelf en leert je levensenergie beter gebruiken. Hierdoor vind je zelf de oplossing van je problemen en/of gevoelens. Dit is een geweldige stimulans en geeft een groot gevoel van eigen waarde.