Podosegmentale Reflexologie (PSR)

PSR is een vorm van voetreflexologie. Via een massage van de voetzolen worden impulsen gegeven naar reflexpunten die corresponderen met de organen. Daarbij worden de drukpunten bewerkt met stokjes die speciaal voor dat doel vervaardigd zijn. Een ontspannende massage van de voeten met een genezende uitwerking op lichaam en geest, een therapie met positieve resultaten bij veel chronische en acute aandoeningen, doordat de pijn zonder bijwerkingen bestreden word en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het brengt u weer in balans.

De hele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door massage van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens.

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens zijn, een bijdrage aan bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zichzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer.